alt..

Hoe gebruikt u Insuline lispro Sanofi?

Voordat u Insuline lispro Sanofi injecteert

  • Lees de gebruiksaanwijzing
  • Als u niet alle instructies in de gebruiksaanwijzing opvolgt, kunt u te veel of te weinig insuline toegediend krijgen.

Toedieningswijze

  • Insuline lispro Sanofi wordt onder de huid geïnjecteerd (subcutaan gebruik of “SC”).
  • Injecteer het in de voorkant van uw dijbeen of in uw buikwand.
  • Verander iedere dag de plaats waarin u injecteert binnen het injectiegebied dat u gebruikt. Dit vermindert het risico op het dunner of juist dikker worden van de huid.

Gewoonlijk injecteert u Insuline lispro Sanofi binnen de 15 minuten voor de maaltijd. Indien nodig kunt u kort na de maaltijd injecteren. Echter, uw arts zal u precies verteld hebben hoeveel insuline u per dag nodig heeft, wanneer en hoe vaak u per dag moet injecteren. Deze instructies zijn alleen voor u.

Een uitgebreide spuitinstructie staat in de bijsluiter en de informatiebrochure. Uw behandelaar zal met u de injectieplaatsen bespreken. Om mogelijke overdracht van ziekten te voorkomen, mogen insulinepennen nooit door meer dan één persoon gebruikt worden, zelfs niet wanneer de naald wordt verwisseld.

Gebruik altijd een nieuwe steriele naald voor iedere injectie. Gebruik naalden nooit opnieuw. Wanneer u een naald opnieuw gebruikt, wordt het risico groter dat de naald verstopt raakt en dat u te veel of te weinig insuline krijgt. Voer de gebruikte naald altijd af in een naaldcontainer, of zoals uw apotheker of behandelaar u heeft verteld.

De volledige gebruiksaanwijzing en de instructie van de voorgevulde Solostar pen kunt u hier downloaden.

Voor een informatiebrochure van de herbruikbare AllStar PRO pen kunt u hier klikken, een informatiebrochure van de herbruikbare JuniorSTAR pen vindt u hier.

Download hier de bijsluiter.